Megabyte

© Voertuigservice Pekela, 2016

Wijzigingen en fouten voorbehouden

Aa-stroom 20a
9665 SK Oude Pekela
0597-676264
06-24937653
E-mailadres: info@voertuigservice.nl?subject=Mail via website
Home
Home

Zomer- en winterbanden

 

Niet voor niets zijn er verschillende types banden.

 

Zomerbanden bieden bij reguliere weersomstandigheden uitstekende grip, water en warmte worden goed afgevoerd en hebben een lange levensduur. Echter, wanneer de winter zich aandient en de temperatuur lager wordt, is een winterband een veel betere keus.

 

Winterbanden zijn veiliger in winterse omstandigheden. De rubbersamenstelling van de band is anders; het rubber blijft flexibel als het koud is (bij zomerbanden zou dit rubber hard worden). Door gebruik van dit rubber blijft de grip en de veiligheid op de weg optimaal. Een winterband is een zinvolle investering in veiligheid en rijcomfort.

 

All-weather banden

 

Een all-weather band, oftewel vierseizoenenband, is het perfecte alternatief voor automobilisten die, in een gematigd klimaat, het hele jaar door willen rijden op één type band. Het opvallende asymmetrische, niet richtingsgebonden profiel met de gescheiden zomer- en winterzijde biedt onder alle weersomstandigheden optimale veiligheid en comfort. De band heeft uitstekende eigenschappen die gewenst zijn voor het rijden onder zomerse omstandigheden op droog en nat wegdek. Tegelijkertijd biedt de band perfecte grip en een groot lossend vermogen onder winterse omstandigheden. In het loopvlak zijn drie langsgroeven opgenomen, die zorgen voor een efficiënte waterafvoer.

 

Bron: www.vredesstein.nl